Zaujímalo by ma, čo vás osobne najviac prekvapilo (šokovalo) v priebehu dlhých rokov počúvania Depeche Mode.
Pre mňa veľkým vyvedením z omylu bolo, keď som zistila, že v tom čase pre mňa najúžasnejšie pomalé skladby nespieva Dave ale Martin.
Keď som sa dostala k ich hudbe, mala som 13 rokov, video ešte moc nefrčalo, vedeli sme, kto je spevák, kto skladateľ....až o pár rokov neskôr som si uvedomila, že moju srdcovku - Somebody a ďalšie piesne ako Question of Lust, Sometimes spieva Martin. Je zaujímavé, že som to predtým nepostrehla.
Určitě to bylo v roce 92, kdy se v teen magazínu Bravo objevila fotka z natáčení alba v Hamburgu, a na jedné fotce se objevilo nějaké zarostlé a vysmáté individum, o kterém popisek dole tvrdil, že je to David Gahan
venujem sa dM od svojich 15ich rokov, teda od roku 2000, najvacsi sok jednoznacne album Exciter. Dream On sa mi zdala na prve pocutie velmi nezvycajna - recitovany text, I Feel Loved - prilis popove a tanecne… S odstupom casu sa divam na Exciter ako fajn album, citit tam urcity progress, nech je akykolvek, pozitivny, alebo negativny.
Dalsi sok - Gahanove reci o fungovani kapely, o tom, ako sa citi neslobodny ako textar, a umelec (nepovazujem Gahan za umelca, je “len” charizmaticky spevak, showman) Tie jeho pozerske excesy velmi nemusim.
Jj, to máš pravdu, vlastně další šok, bylo otevření MF DNES a článek “Zpěvák Depeche Mode se pokusil o sebevraždu”...myslím, že tohle byla přesně doba, kdy jsme si všichni mysleli, že Depeche Mode jsou minulostí...
Jj, to máš pravdu, vlastně další šok, bylo otevření MF DNES a článek “Zpěvák Depeche Mode se pokusil o sebevraždu”...myslím, že tohle byla přesně doba, kdy jsme si všichni mysleli, že Depeche Mode jsou minulostí...
Na budoucnost DM jsem ani tak nemyslela. Ale celé roky jsem byla přesvědčená, že Dave je slušný solidní kluk a ani ve snu by mě nenapadlo, že bere drogy. A pak takováhle zpráva…
jen pro zajímavost, Dave Gahan,14 dní před zahájením Devotional Tour:
“Kdysi jsem bral různé drogy, díky nimž jsem se…”. Ale jsem rád, že teď už jsem z toho venku a můžu intenzivně pracovat. Překypuju energií a předtim jsem vůbec nevěděl, co s ní - snad bych byl schopen i vraždit.
Jedině, co Depeche Mode dnes chtěji, je zprostředkovat čestnost, soudržnost a pozitivni myšlení.”
jen pro zajímavost, Dave Gahan,14 dní před zahájením Devotional Tour:
“Kdysi jsem bral různé drogy, díky nimž jsem se…”. Ale jsem rád, že teď už jsem z toho venku a můžu intenzivně pracovat. Překypuju energií a předtim jsem vůbec nevěděl, co s ní - snad bych byl schopen i vraždit.
Jedině, co Depeche Mode dnes chtěji, je zprostředkovat čestnost, soudržnost a pozitivni myšlení.”
Najväčší šok vôbec bol album S.O.F.A.D.Zoberme si kapelu ako DM,ktorá vlastne hrá Synthy-pop a tu zrazu,šup sem a už sú rockeri jak svet!
Tento album bol podla mna prelom,aj ked Violator zožal najväčší úspech.Asi kôli Enjoy the silence.Ked som prvý krát počul S.O.F.A.D.,myslel som
že to ani DM nie je ,ale postupom času sa mi dostával pod kožu a musel som ho počuť každý den.Som bol práve vojak a to bol môj útek z kasína.
Pustiť si DM a zavreť oči.A v tom roku som bol aj prvý krát na koncerte v PRAZE a to je môj celoživotný zážitok.Tomu verte.Taký už nebude.