Počúvam ten SoundCloud, dobré veci tam sú... uvidím…
Edit: Wow, ten MasterServant že aká brutalita, super. Škoda že ako pozerám, verzia “toto plus jedno CD podľa vášho výberu” sa nedá skombinovať s tým prvým CD, ak dobre nevidím.
Edit 2: Požičal som si do objednávky full, a veci ako Rush, Fly on the windscreen, Walking in my shoes (na túto pieseň sa nedá spraviť zlý remix, dá?), Master and servant (bicie trošku ako vo Warning na Year Zero od NiN), no a hlavne bomba nad bomby - moja obľúbená To have and to hold je tu megabrutálnedobrá! Od akýchsi Diskonnekted, už pozerám ich júťúb kanál. Here is the house sa stavím že tam basovú linku robí podobná mašinka/soft ako na koncertoch nového Oceánu.
Sú tam aj veci čo mi až tak nesedia, napríklad Behind the wheel v určitých pasážach trošku zrýchľuje a toto mi vždy vadí, ale to nič... pri To have and to hold mám odjakživa predstavu ako to púšťam nahlas zo svojho kopca na celé mesto, nejako tam vytrepať baterky zosilňovač a repro a bum, o druhej v noci… krása…
Slovenská verzia:
Vinylized vol. 1 – Vinylová kompilácia slovenskej undergroundovej elektroniky
Traja mladí muži stojaci za net labelmi 4mg records a Stroboskop.sk sa dohodli a zorganizovali kompiláciu slovenskej elektronickej hudby na vinyle. Vinyl s 10 poprednými interprétmi miestnej elektronickej scény vychádza v nasledujúcich dňoch ako vinylove LP a free download na http://www.stroboskop.sk
Jednoducho treba počuť.
English version:
Vinylized vol1. – Vinyl compilation of slovak underground music projects.
Limited to 270 regular copies. One page insert with credit info. Additional 5 copies used for promotion purposes – handwritten in silver on front cover “Promo Copy”.
4mg side:
TATTOOED METEOR – Japanese Garden
IMIAFAN – She Leaves
MISS AND TROOPS – Co ak
PIDI SEX – Digitálne srdce
IN:FORMATION – Methadone
Stroboskop side:
IVEK – Snowdrop
EAR DRUM KRU – 24 7
BOBSAN – Nine Sacred Bugs
NISIRU – My Little Gizmo
FUTURE SOUND OF PETRŽALKA – Musicca Slovaca On Acid
Bonus Track not available on vinyl
Damolh33 – Empty Room Vinyl Version
OK Band poznáte? Vladimír OK, Marcela OK… všetci sa volali “OK”. Potom sa z nich vykľul Kočandrle (EMI), Březinová... Každopádne, v roku 1985 alebo 1986 bol ich album “Disco!” pre mňa prvou elektronikou a asi aj vďaka nim v tom lietam (kúsok neskôr bol elektronický Banket - Bioelektrovízia, Lučeničove Zastávky na znamenie, Lučeničov Chlapec z ulice , Patejdlova prvá sólovka a práca pre iných, ešte neskôr už Monte Rosa). Je fakt že v tom čase už depešáci trieskali vecami o seba a OK Band môže pôsobiť trošku naivne, ale aj tak podľa mňa stojí ich nová výberovka “XXX” za pozornosť, aj keď... len Disco! od začiatku do konca je asi aj tak lepšie, albumy potom ma už tak nebrali (trochu skomerčnenie, hudba od Karla Svobodu - nič proti ale toto nemal byť popík), a na “XXX” sú veci skôr na škodu v novších verziách.
Kolega mi vnútil britských “Porcupine Tree”, a zapáčilo sa! Začal som albumom “The Sky Moves Sideways”, zaujalo ma že na druhom disku je pieseň dlhá 34 minút a na prvom na úvod aj záver 18-minútové. Znelo to ako keby prišiel na návštevu David Gilmour circa obdobie Wish You Were Here (1975), krížený so Songs of Distant Earth Mike Oldfielda (hlasy asi z Apollo misie), a tou megadĺžkou a premenlivosťou skladieb mi pripomenuli mojich tiež obľúbených Archive… ostáva mi ešte asi desať albumov na vypočutie, ale teším sa na to, vraj sa dosť menili. Takéto super-dlhé experimentálne veci by som prijal aj od DM!
Monghi, neštvi ma, chcel som o tom písať prvý. OK, budem sa tváriť že som to nevidel:
Nový album Curve!
Nó... skoro. Dean Garcia (Curve, počuli sme ho napríklad na Edge To Life) stále niečo robí a momentálne pod značkou SPC ECO vydáva nový album, na ktorom spieva… jeho dcéra (17). Dievča sa štylizuje tak trochu do Toni, len ešte mláďa neznie tak eroticky. Všetko je to zasnené, akoby si posledná Elfka spievala v rannej hmle niekde pri potôčiku, nerozumiem jej ani slovo, ale samozrejme zasadené je to do zvukovej steny v ktorej nie som schopný analyzovať čo vlastne presne robí ten hluk, neviem si to rozložiť na stopy a páči sa mi to.
Na začiatku som si hovoril že album určite neprešiel profesionálnym masteringom, lebo je tichší ako iné veci a možno trošku uhuhňaný (mimochodom, som proti “hlasitostným vojnám”), na prehrávači až -8 dB, ale asi v 10. skladbe som to zrazu musel stíšiť, a vo vrcholnej 11. až na -20 dB, čo je obrovský rozdiel (dBm sú logaritmické) - neviem či toto bolo úmyslom.
Výborný album toho typu, pri ktorom potme pozerám na občasné svetlá áut na plafóne a v hlave sa mi premietajú spomalené verzie klipov k vlastným piesňam ktoré mám zrazu väčšiu chuť nahrať, klipov toho čo bolo, a klipov toho čo mohlo byť.
heh, ale som rad, ze sa Garcia vratil na scenu v podobe, v akom ho mam najradsej. je to paradna muzicka, pre mna osobne je to pokracovanie uzasych Curve.