Teším sa. Doma na poličke mám novú knihu od Dana Browna - Stratený symbol.
Už sa teším na čítanie. (veď počúvať DM sa nedá celý čas
).
Knihy
Strana 3 z 4 |
3 |
|
|
17.2.2010 o 21:43 / # 31 |
|
|
|
|
|
|
|
|
24.2.2010 o 10:40 / # 32 |
Dva dni - a kniha je prečítaná. Knihy Dana Browna sa ani nedajú ináč čítať. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi históriu (symboly, mystika, slobodomurári…), napätie, šokujúce zvraty…. |
|
|
|
|
|
|
24.2.2010 o 18:38 / # 33 |
|
Tiež som to čítal, tá akčná dejová línia je celkom v pohode, ale tie rozsiahle časti o slobodomurároch a podobne mi dosť liezli na nervy. A ten výskum o tom, ako ľudské myšlienky dokážu hýbať svetom to úplne zabil. V tomto som mu neuveril vôbec nič. Kniha mohla mať kludne o sto strán menej- len tú akčnú líniu. Ostatne film bude mať určite len tú. Keby som nečítal knihu asi by som sa na film aj tešil, takto viem o čom to bude a hlavne kniha je vždy lepšia ako film. |
|
|
|
|
|
|
24.2.2010 o 22:32 / # 34 |
|
Keď už spomínate humor, odporúčam niekoho SKUTOČNE zábavného - Dave Barry. Práve druhýkrát čítam jeho “Dave Barry turns 40” (originál, v preklade neviem čo mu vyšlo), a keďže sa blížim tiež pomaly k 40-ke, vychutnávam si to viac ako pri prvom čítaní. |
|
|
|
|
|
|
25.2.2010 o 0:31 / # 35 |
|
A aký je to žáner?....je to zo súčastnosti? Ja si tiež rada prečítam v angličtine, ak to nie je moc moc náročné a určite to musí stáť za to. |
|
|
|
|
|
|
27.2.2010 o 12:11 / # 36 |
|
konečne som si kúpil “povinnu četbu” anthology od beatles |
|
|
|
|
|
|
27.2.2010 o 13:42 / # 37 |
|
Rozhodol som sa prejst si celu seriu romanov a poviedok s postavou belgickeho detektiva menom Hercule Poirot od Agathy Christie (samozrejme, v originalnom zneni). Kvalita sa jednoducho musi ocenit nalezitym sposobom |
|
|
|
|
|
|
27.2.2010 o 16:27 / # 38 |
Odpoviem hneď ako zistím čo je to “súčastnosť”. Zatiaľ odporúčam “Rukověť správného chlapa”, to sa dá nájsť aj v skvelom českom preklade. |
|
|
|
|
|
|
9.6.2010 o 20:36 / # 39 |
|
Detektivky a hlavne z pera Agathy Christie ma lakali uz od detstva. Samozrejme aj z dovodu znamych serialovych spracovani pribehov jej hrdinov. Postava Herculea Poirota ma zaujala najviac a tak som sa rozhodol si ich prejst pekne vsetky (ako aj spominam v minulom prispevku). Za ten cas som uz presiel par romanov, zasol nad svojou nevsimavostou a castokrat bol viac a viac uspokojeny dokonalym zaverom. Ale dielo - na ktore som dlho cakal, kym som sa k nemu dostal - na ktore som sa mimoriadne tesil - ktoreho nazov vo mne evokoval nieco lakajuce - ktoreho pribeh som doteraz vobec nepoznal… prislo to: Agatha Christie - Murder on the Orient Express Tuto zimu som si spomenul na staru pocitacovu hru, adventuru (tiez na styl detektivky) - The Last Express, ktora sa odohravala tiez na slavnom Orient Expresse. Dobrodruzna adventura mi pomohla si vytvorit obraz, kde sa bude kniha odohravat. Dotvorit si tak atmosferu deja knihy vlastnou fantaziou. Rozhodne odporucam detektivkami-pozitivnym citatelom |
|
|
|
|
|
|
22.1.2011 o 4:47 / # 40 |
|
Dočítala som poviedku od Roberta Harrisa - Tieň. Je to poviedka, ako má byť napínavá od začiatku do konca. A ako tak doma čítam a informujem moju polovičku o čom to je - tak sa dozvedám, že minulý rok bola táto poviedka sfilmovaná. Film sa volá The Ghost Writer, hrajú v nej herci Ewan McGregor, Pierce Brosnan. Teším sa, že si ju budem môcť pozrieť. |
|
|
|
|
|
|
26.7.2011 o 12:04 / # 41 |
|
ja momentalne citam DM KNIHU |
|
|
|
|
|
|
23.12.2011 o 19:08 / # 42 |
|
A. S. Puškin - Evžen Oněgin Četla jsem jej jako mladší, teď jsem se k němu vrátila a překvapilo mne, jak moc mne oproti prvnímu čtení zaujal. Taťána, naivní, inteligentní a odhodlaná, je velmi inspirativní hrdinkou a lidsky lhostejný Oněgin je zajímavým námětem k přemýšlení... |
|
|
|
|
|
|
12.4.2012 o 13:57 / # 43 |
|
“Rapid response” od Dr. Stephena Olveyho, dlhoročného záchranára na motoristických podujatiach (som fanúšik F1 etc), za život mu vďačí napríklad Alessandro Zanardi, zaujímavé čítať ako sa zlepšovala bezpečnosť od takmer neexistujúcej po súčasnosť, neporovnateľné. A teraz dočítavam knihu o Pink Floyd od ich bubeníka Nicka Masona, je pomerne zdržanlivý, takže netreba čakať podrobné popisy excesov ktoré určite boli, zato občas zavalí taký nenápadný suchý anglický humor že sa musím smiať |
|
|
|
|
|
|
29.4.2012 o 19:17 / # 44 |
|
Teď jsem četla “Jirkův tajný klíč k vesmíru” |
|
|
|
|
|
|
2.5.2012 o 19:31 / # 45 |
|
Nazov znie zaujimavo, ono z detskych knih sa vacsinou da naucit viac ako z tych pre dospelakov :p |
|
|
|
|
Strana 3 z 4 |
3 |
Počet registrovaných užívateľov: 2851, Celkový počet tém: 559, Celkový počet odpovedí: 15074