Preskočiť na obsah

Užívateľská navigácia

Hlavná navigácia

U2

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Ghost
Počet príspevkov: 503

Zaslať odkaz
19.2.2009 o 12:51   /  # 16

Ja si pamätám možno až pred rokom ako hovorili že to bude úplne iné, niečo čo sme ešte nepočuli. Nuž, uvidíme. Upočujeme.

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Happiest Girl
Počet príspevkov: 89

Zaslať odkaz
19.2.2009 o 14:35   /  # 17

Zatim dva poslechy. No co rici - docela prijemnej poslech, ale rozhodne o necem uplne novem nemuze byt rec. Klasicke album u2, ktere ma par dobrych momentu. Zcela na rovinu rikam, ze si to nekoupim, ale par poslechu tomu dam smile Nelze uprit snahu natocit neco zajimaveho, ale zadna revoluce se nekona - proste dalsi album u2, ktere neurazi a prinasi docela solidni pisne. Myslim, ze tomu albu chybi opravdu silnej moment - takova nejaka dramaticnost mi tam schazi, proste to tak nejak plyne, song za songem a nejednou zjistite, ze je konec. Bez emoci, bez naboje, proste takova docela prijemna poslechovka… Nevim, zatim to tak mam - mozna se to take zmeni s dalsim poslechem, ale zatim o tom presvedcenej nejsem. Nechci aby to vyznelo, ze jsem to uplne odsoudil to urcite ne - porad je tam urcita kvalita, ale na ta prohlaseni (predevsim z ust Bona) mi to album prijde dost nevyrazne.

Doufam, ze nova placka od DM bude jinej narez - moc si to preju.

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie

Zaslať odkaz
19.2.2009 o 20:37   /  # 18

... asi to neprodukoval Flood. grin Ups, už som ticho. grin

Z minulého albumu mám veľmi rád “Sometimes you can not…”, z nej som ešte keď som nepočúval text vycítil že je to zrejme otcovi a dojíma ma.

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Administrátor
Počet príspevkov: 396

Zaslať odkaz
19.2.2009 o 20:50   /  # 19

ja osobne som s tym albumom absolutne spokojny!! proste pani z U2 zasa raz dokazali, ze aj napriek Bonovmu angazovaniu su stale obycajnou poctivou kapelou, ktora to na svojich nastrojoch naozaj vie a Edgeova gitara je proste ako vzdy absolutne famozna!! Uz len kvoli nej proste U2 milujem…

to marten: nebudme zasa prehnani optimisti. pozri si takych dinosaurov ako su Stones… ziaden ich album za poslednych 20 rokov nebola ziadna diera do sveta, ide o to, ze je to poctivy a slusny rock, a hlavne nefalsovany! A dolezite je, ze si to ti pani muzikanti vedia uzivat a este viac na podiu. Neocakavam ani od DM, ze pridu s albumom, pred ktorym padnem na zadok, na to uz mam svoje roky, aby ma nieco takto zlozilo. Ale viem, ze pani s Depeche Mode zanechali na novom albume stopu cistej radosti z hudby a ze ju budem z neho citit, rovnako ako na ich koncertoch. Potrebujem cosi viac ako cistu radost z prijemnych skladieb? Uz nie… tesim sa zo zivota tak isto ako vsetci tito “dinosauri”...

Ikona
Hodnotenie
Hodnosť: Little 15
Počet príspevkov: 6

Zaslať odkaz
19.2.2009 o 21:26   /  # 20

Ich novy album som este nepocul,ale ten prvy singel,tak to je na ich pomery dost velka slabota.Povedal by som,že je to jeden z ich najlabsich singlov,ak vobec nie najslabsi.

Ikona

Zaslať odkaz
19.2.2009 o 21:33   /  # 21

jo, singel je o nicom, ale do albumovej skladby sikovne zapada… hoci ja osobne som prijemne “mimo” z poslednych dvoch skladieb…. a su to prave pomale songy, ale skvele urobene…

ak bude “Magnificent” druhym singlom, ako predpokladam, tam to bude typicky U2 valec, ktory bude zniet odvsadial LOL (okrem toho, nadherna skladba s prijmne nenasilnym refrenom)

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Happiest Girl
Počet príspevkov: 89

Zaslať odkaz
20.2.2009 o 9:56   /  # 22

Ale jo Monghi mas pravdu. Co uz cekat - proste natocili dobre album, ktere se docela prijemne posloucha a tak to asi melo byt. Tebou zminena skladba bude asi skutecne nejvetsi hit alba. Jinak jeto naprosta klasika od u2, zadny velky experiment… Prijemna deska, ktera tak nejak zapadne do jejich celkove produkce - nijak zvlast na sebe neupozornuje (tedy krome prohlaseni samotne skupiny o nej albu atp. - ale to uz k tomu tak nejak asi patri) a milnikem v jejich kariere se zcela jiste nestane. Rozhodne ale u2 ukazali, ze stale umi tocit dobre desky a to neni malo. Skoda, ze mi je pan Bono a celkove ten jejich projev tak nejak protivnej - no zkusim se nato divat s nadhledem a tyto zalezitosti pokud mozno nevnimat.

HodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Slowblow
Počet príspevkov: 65

Zaslať odkaz
20.2.2009 o 10:12   /  # 23

no ja osobne mám takýto názor:
čakal som málo, dostal som ešte menej, takže som to počul vlastne 2-krát, prvý a posledný
račšej už dotočím do vydania SOTU celú komplet diskografiu sneaker pimps čo som objavil na nete

Ikona

Zaslať odkaz
26.2.2009 o 3:09   /  # 24

Hmm, tak som si na nočnej takto prvýkrát pustil No line, a že by som bol nejako extra oslovený sa nedá povedať, prvé dve piesne ešte aj áno, potom ma to akosi prestávalo baviť, hoci ako je pre U2 typické, v každej piesni je aspoň jeden perfektný moment. No ale bol to len prvý pokus, idem to otočiť znovu. grin Takto v rámci albumu ale dokonca aj ten “nepodarený” úvodný singel celkom zapadol, celkovo je to dobrá robota, je to asi viac “album” ako kolekcia samostatných piesní. Ešte sa ozvem.

Ikona

Zaslať odkaz
26.2.2009 o 5:12   /  # 25

OK, takže len po druhom vypočutí predbežne takéto dojmy:

1. No Line On The Horizon
Perfektné, aj tie klávesové zvuky (Lanois?). Gitara pripomína Ultraviolet z najlepšieho U2 albumu, takže sa mi to nemôže nepáčiť. Vraj na pilotnom singli je ešte lepšia “verzia 2”? 5/5

2. Magnificent
Klasickí U2 s dobrou basgitarou, a beztextovými popevkami ako na prvých albumoch. Človeku sa aj chce tlieskať, ťap, ťap, ťap, ťapťap. 4/5

3. Moment of Surrender
Opäť akoby vzývanie k tlieskaniu, úvodné bublanie mi pripomenulo niečo z Erasera Thoma Yorka. Najdlhšia vec na albume, asi ani nemusela byť. Spev na začiatku naliehavý, bohužiaľ refrén mi pripadá strašne “krčmový” a v klipe by totálne pasovalo ako ho spievajú náhodní okoloidúci. S iným refrénom minimálne štvorka, zvukovo je to skvelé. 3/5

4. Unknown Caller
Taká ambivalentná vecička s indiferentným dojmom (he?), skvelé aj menej skvelé pasáže. 3/5

5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
Pripomína mi to niečo z minulého alebo predminulého albumu, možno Original of the species, nič moc. 3/5

6. Get On Your Boots
Kupodivu sa mi to predsa začína páčiť, asi najrýchlejšia vecička na albume, zložená z dosť odlišných pasáží a to mám rád. Je Bonove “not right now” narážka na politickú angažovanosť? grin 4/5

7. Stand Up Comedy
Toto je čo, Red Hot Chili Peppers? OK, nezaujalo, nech už to skončí, teším sa na ďalšiu pieseň. Aj tu sú ale pekné časti, tipujem že ju budú hrať, live bude asi dobrá. 2/5

8. Fez Being Born
Názov síce nechápem (Fez?), perfektný úvod s “let me in the sound” zo singla, zdalo sa mi to ako Martin Němec a Basiková, až po viac ako minúte pieseň naozaj začne a na prvýkrát som sa musel pozrieť na displej či to už nie je ďalšia vec, paráda. Perfektný mix vypĺňajúci všetky pásma od hĺbok po cinkajúce klávesy, veľmi vydarené. Text ešte nevnímam, ale mám pocit úprimnosti. 5/5

9. White As Snow
Jednoznačne mi to pripomenulo “Where I grew up, there weren’t many trees” z All that you cant, ale slabšie. Akustickejšia vecička. 3/5

10. Breathe
Cover-verzia piesne Exit music z albumu OK Computer od Radiohead. OK, žartujem. grin Posledná “rozbehnutá” vec na albume, ale nijako extra nezaujala. 2/5

11. Cedars Of Lebanon
Príjemný záver do fadeoutu a pokoja. 4/5

Ale je to len po dvoch, s písaním tohto dvoch a jedného rýchleho vypočutia. Je to OK, ale žiadna revolúcia - tú ale ani nikto nečakal, tá príde v apríli. grin Bicie sú možno trošku príliš utopené v mixe, ale človek si to ani neuvedomí, len v tejto chvíli som si to uvedomil. Bono spieva dobre, veľmi často viackrát cez seba a niekedy tak že jeden hlas sa vyberie trošku “inde”, pekné. Nie je tu asi taká dojímavá vec ako sú pre mňa Kite a Sometimes you cant make it. Veľmi dobré EP by bolo zložením piesní 1, 2 a 8. Eponymná (môže sa v tomto prípade použiť toto slovo?) pieseň sa mi momentálne fakt veľmi páči. Baby baby baby, light my way… ups, pardon. grin

No a ako letím cez album a kontrolujem svoje hodnotenia, niektoré som zvýšil, asi to bude fakt “grower”, stále lepšie. A 2/5 znamená relatívne k albumu, nie celosvetovo.

Ikona
HodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Spacewalker
Počet príspevkov: 38

Zaslať odkaz
1.3.2009 o 22:25   /  # 26

DM sa môžu inšpirovať: http://kultura.sme.sk/c/4328895/u2-vystupili-na-streche-budovy.html

Signatúra 

Atlantic City- Bremem- Stuttgart- Wien- Prague- 2xLodz- Zagreb

Ikona

Zaslať odkaz
1.3.2009 o 23:35   /  # 27

no hej, lenze Bono otvorene priznal, ze tak ako v roku 1987 s “Where Streets Have No Name” v New Yorku, tak aj v piatok v Londyne sa inspirovali rovnakym pocinom The Beatles smile

HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Painkiller
Počet príspevkov: 200

Zaslať odkaz
2.3.2009 o 0:03   /  # 28
Monghi - 1.3.2009 o 23:35

no hej, lenze Bono otvorene priznal, ze tak ako v roku 1987 s “Where Streets Have No Name” v New Yorku, tak aj v piatok v Londyne sa inspirovali rovnakym pocinom The Beatles smile

Nebolo to na streche likerky v Los Angeles? Ale ved je to jedno.

Ikona
HodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Spacewalker
Počet príspevkov: 38

Zaslať odkaz
2.3.2009 o 0:08   /  # 29

to monghi: V prvom rade Where streets have no name bolo natáčané v L.A a nie v NY. Po druhé: čo sa týka NY asi si mal na mysli natáčanie videa k pesničke All Because Of You (tam nehrali na streche, ale na korbe) a následné nasledoval promokoncert pod Brooklyn Bridge. Chcel som poukázať na rozdielne poňatie promo U2 a DM. Tým nechcem povedať, aby robili DM všetko ako U2.

Signatúra 

Atlantic City- Bremem- Stuttgart- Wien- Prague- 2xLodz- Zagreb

Ikona
Hodnosť: Devotee
Počet príspevkov: 344

Zaslať odkaz
2.3.2009 o 0:43   /  # 30

prave počuvam U2 a som príjemne prekvapeny, boots, asi len nebola ta prava volba pre pilota..

Aktívni užívatelia:  deepspace101, dvd18

Počet registrovaných užívateľov: 2841, Celkový počet tém: 565, Celkový počet odpovedí: 15361

Sociálne siete

Ikona: RSS/Atom Ikona: Facebook Ikona: Twitter

Kredit

2001–2012 © Depeche Mode Sk • Vývoj a tvorba Caleydon Media • Webhosting LightStorm

Moduly, šablóny a služby pre PrestaShop

Stavba: Internetový obchod

Vedľajšia navigácia

[Navigácia stránky]
[Obsah stránky]
[Záhlavie stránky]