Preskočiť na obsah

Užívateľská navigácia

Hlavná navigácia

PTA vs. SOTU

Anketa

Vic se mi libi:
Playing the Angel 16
Sounds of the Universe 34
libi se mi vicemene stejne 11
Celkový počet hlasujúcich: 61   (Hlasovanie v ankete je podmienené prihlásením sa do svojho užívateľského úctu)
HodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Slowblow
Počet príspevkov: 46

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 11:25   /  # 1

Srovnani Playing the Angel a SotU. Ktere album se vam libi vic? A proc? V cem podle vas spociva nejvetsi rozdil mezi temito alby?

Počet príspevkov: 55

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 11:46   /  # 1

hlasujem za SOTU ,hlavne preto ze sa mi ten album zda velmi vyrovnany a je tam viac analogov ako v PTA celkovo sa mi zda sotu ako jeden z najlepsich albumov DM aspon zatial teda smile sotu je take velmi prijemne harmonicke a v podstate nema slabe miesta a hlavne je tam vela roznych zvukov z 80’s

Signatúra 

Let’s have a black celebration ....

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Happiest Girl
Počet príspevkov: 89

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 12:01   /  # 2

Je tezky srovnavat tyto dve alba, protoze jsou dosti odlisna. Atmosfera na albu PTA je velmi temna, zvuk je hrubej a spinavej. Uz jsem kdyzi psal, ze mi na nem vadi horsi dramaturgie, kdy album jakoby ztraci dech - to je trosku skoda. SOTU je mnohem vyrovnanejsi (neni zde slabej song), zabavnejsi a ma opravdu vynikajici zvuk - moc se tesim na zvuk z cd. U PTA nemusim Lilian.

Volim tedy SOTU a i ja ho povazuji za jedno z nej alb od DM - zatim.

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 12:27   /  # 3

Mne se SotU zpocatku strasne libilo, rozhodne vic nez PTA, ale v tuto chvili, po mnoha poslesich, bych se priklonil spise k PTA (i kdyz je to urcite hodne ovlivneno aktualni naladou). Na SotU se mi libi pouzite zvuky a nektere u DM dosusd neslysene prvky, ale nelibi se mi rytmika a mnohe skladby mi prece jen pripadaji ponekud nevyrazne (jen muj ani ne nazor, spise pocit). PTA vnimam jako presny protiklad - je silne/slabe prave v tom, v cem je SotU slabe/silne. Ale jinak se mi obe alba libi. Souhlasim s nazorem ohledne spatne dramaturgie PTA. Celkove je mi vsak temnejsi a drsnejsi poloha DM prece jen blizsi, takze osobne hodnotim PTA o neco lepe.

Kazdopadne je docela dost mozne, ze po poslechu vsech 18ti tracku se znovu priklonim k SotU…treba Ghost se mi libi strasne moc.

Ikona
HodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Spacewalker
Počet príspevkov: 27

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 12:49   /  # 4

Já volil SOTU. PTA má silnější “momenty”, ale jako celek, jako album, se mi SOTU líbí víc…

Signatúra 

..try walking in my shoes

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Painkiller
Počet príspevkov: 283

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 13:14   /  # 5

Mne rozhodne SOTU…je komplexnejsie a aj skladby jednotlivo mi maju viac co povedat…pre mna malo PTA par svetlejsich momentov, ale nenadchlo ma az tak ako SOTU…Je sice temnejsie, ale cenim si na SOTU ten soundovy navrat do 80´s - analogy a aj celkove aranze…

Ikona
Počet príspevkov: 41

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 13:28   /  # 6

Sounds Of The Universe jednoznacne. Prepracovanost tohto albumu siaha pre mna do nebeskych vysok. Ziadny z trackov nie je zanedbany, vsetko je genialne dotiahnute az do posledneho detailu. Bohatost zvukovych tem, silne melodie, vynikajuce texty, to vsetko su argumenty, preco je tento album mojim naj. Mam pocit, ze na albume je tolko potencialnych hitov… Ked sa nieco robi s chutou a poriadne, na vysledku je to vzdy vidiet. Tiez citim z tohto albumu silny odkaz, jeho zlozenie je pre mna ohromujuce silne.
Takisto single/remixy vyzeraju slubne.

Ikona

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 13:43   /  # 7
smartodm - 14.4.2009 o 13:28

Sounds Of The Universe jednoznacne. Prepracovanost tohto albumu siaha pre mna do nebeskych vysok. Ziadny z trackov nie je zanedbany, vsetko je genialne dotiahnute az do posledneho detailu. Bohatost zvukovych tem, silne melodie, vynikajuce texty, to vsetko su argumenty, preco je tento album mojim naj. Mam pocit, ze na albume je tolko potencialnych hitov… Ked sa nieco robi s chutou a poriadne, na vysledku je to vzdy vidiet. Tiez citim z tohto albumu silny odkaz, jeho zlozenie je pre mna ohromujuce silne.
Takisto single/remixy vyzeraju slubne.

Tvoj príspevok mi príde ako, že jeden z aspektov, prečo máš rád SOTU je produkcia a prepracovanosť soundu…ale toto je trošku neobjektívne hľadisko, keďže technika sa stále vyvíja a v minulosti nebolo možné dosiahnuť takej kvalitnej produkcie a soundu ako v súčasnosti…Preto ja toto neberiem ako ťažisko hodnotenia…
...ale hodnotíš dva najnovšie albumy a rozvoj technológie medzi nimi dvoma nie je taký badateľný, takže tu je to OK :-D ...no nesúdil by som týmto spôsobom napríklad SOTU a SOFAD (i keď ten je zvukovo veľmi vysoko)...

Ikona
Počet príspevkov: 41

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 14:04   /  # 8

mozno to tak vyznieva, ale nie je to uplne tak. ak su skladby slabucke, mozes ich produkovat kolko chces, nic na tom nezmenis. v mojom poste je rec aj o textoch aj o melodiach, ktore su podla mna vyborne, dovolim si tvrdit ze jedny z najlepsich co MLG za celu svoju karieru stvoril. cely album dava zmysel, dM vedeli cely cas co robia, a sudim podla vysledku, ze im to islo pekne, ako sa hovori, od ruky.
no a ak toto vsetko dobre spracujes a vyhras sa s tym, mame tu my fanusikovia dielo hodne superlativov.
grin grin grin grin grin grin grin grin

Ikona
Počet príspevkov: 231

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 14:51   /  # 9

Myslím, že na tuto otázku je dost brzy odpovídat. Myslím, že tu nebude u mnohých z nás objektivní odpověď.
Uběhlo hrozně málo času od vydaní/ no vlastně ještě nevydání!!!/ tak teda od úniku skladeb ze SOTU a momentálně jsme všichni pobláznění / někteří i zklámani / novýma songama. U mně momentálně vítězí PTA.Možná jse ptáte proč- ale tak nějak mně to album připadá více DM. Jinak je dost možné že za půl roku změním názor. Potřebuji k hodnocení ještě z absolovovat turné a pak na 100% můžu říct které album je lepší.
Pozn. Myslím, že jedna skladba z PTA byla předzvěsť jaké bude následné album. A to skladba Free.

Signatúra 

když nejde o život, tak jide o hovno!!

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Ghost
Počet príspevkov: 683

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 15:18   /  # 10

Ja osobne si myslim ze medzi PTA a SOTU existuje akasi paralela. Nie su to uplne odlisne albumy, akalkovek skladba (okrem Peace) sa mohla objavit na PTA a naopak (okrem Lilian). Dalsim spolocnym znakom je to ze intro a medzihry nestoja absolutne za nic tak ako aj pomale skladby. Spojenim tychto dvoch albumov do jedneho by vznikol bomba album, nieco na sposob Violatoru, ktory bol prelomovy pre DM.

Signatúra 

Ak ľudia očakávajú, že Boh bude namiesto nich samých plánovať ich život a chrániť ich, strácajú motiváciu usmerňovať a riadiť svoj vlastný život.

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 15:41   /  # 11
Jarik - 14.4.2009 o 15:18

Ja osobne si myslim ze medzi PTA a SOTU existuje akasi paralela. Nie su to uplne odlisne albumy, akalkovek skladba (okrem Peace) sa mohla objavit na PTA a naopak (okrem Lilian). Dalsim spolocnym znakom je to ze intro a medzihry nestoja absolutne za nic tak ako aj pomale skladby. Spojenim tychto dvoch albumov do jedneho by vznikol bomba album, nieco na sposob Violatoru, ktory bol prelomovy pre DM.

Podle me jsou to hodne odlisna alba, na SOTU je mnohem mene klasickych DM postupu, prestoze na druhou stranu urcite postupy uplatnovane na SOTU slysime uz na PTA. Sound se lisi pomerne vyrazne a vzajemne nekompatibilnich skladeb je imho vic - napr. Wrong, In Chains, A Paint That I´m Used To, John the Revelator, Nothing´s Impossible apod. Myslim, ze spojenim nejlepsich tracku by vzniklo docela nesourode album…

Počet príspevkov: 55

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 16:00   /  # 12

Suhlasim ze SOTU a PTA so velmi odlisne albumy ja tam paralely nevidim a neviem si predtavit napr lilian na SOTU vobec by tam nepasovala, taky analogovy sound ako ma SOTU PTA zdaleka nema
Rogersofad myslim ze novy album je vonku celkom dost a porovnat ho s PTA moze byt uz velmi objektivne ked zvazis ze najvacsi pacienti poculi SOTU minimalne 30x a viac komplet smile ak mam hovorit za seba zodpovedne mozem prehlasit ze moje hodnotenie uz objektivne je

Signatúra 

Let’s have a black celebration ....

Ikona

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 17:24   /  # 13
Jarik - 14.4.2009 o 15:18

Dalsim spolocnym znakom je to ze intro a medzihry nestoja absolutne za nic tak ako aj pomale skladby.

Trochu offtopic - ale keď Jarik spomína to intro…neznášal som tú nechutnú trúbu na začiatku APTIUT a teraz jej výsostne konkuruje ten ultrazvuk na začiatku In Chains smash

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Devotee
Počet príspevkov: 318

Zaslať odkaz
14.4.2009 o 22:50   /  # 14

Sounds Of The Universe - od začiatku mi album “sadol”. Je úžasný od začiatku do konca.
PTA som ignorovala asi tak do 1 roka, bolo tam mnoho prvkov, ktoré mi “nerezali”, až po čase som bola schopná vypočuť si ho celý a i dnes je tam pár piesní, ktoré nemusím.

Teším sa na deluxe box. smile

Signatúra 

I´m talking to you now, the fire still burns, whatever you do now, the world still turns…

Zaslať odkaz
15.4.2009 o 8:06   /  # 15
Evka - 14.4.2009 o 22:50

Sounds Of The Universe - od začiatku mi album “sadol”. Je úžasný od začiatku do konca.
PTA som ignorovala asi tak do 1 roka, bolo tam mnoho prvkov, ktoré mi “nerezali”, až po čase som bola schopná vypočuť si ho celý a i dnes je tam pár piesní, ktoré nemusím.

Teším sa na deluxe box. smile

To ja taky. Nakonec ze SotU nemam az tak dobry dojem, tak doufam, ze ty bonus tracky to aspon castecne napravi…

Aktívni užívatelia:  alf951, Jarik

Počet registrovaných užívateľov: 2851, Celkový počet tém: 559, Celkový počet odpovedí: 15074

Sociálne siete

Ikona: RSS/Atom Ikona: Facebook Ikona: Twitter

Kredit

2001–2012 © Depeche Mode Sk • Vývoj a tvorba Caleydon Media • Webhosting LightStorm

Moduly, šablóny a služby pre PrestaShop

Stavba: Internetový obchod

Vedľajšia navigácia

[Navigácia stránky]
[Obsah stránky]
[Záhlavie stránky]