Preskočiť na obsah

Užívateľská navigácia

Hlavná navigácia

Oceán / Shalom / Muk / Vozáry / Kučera

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Painkiller
Počet príspevkov: 285

Zaslať odkaz
28.8.2008 o 23:11   /  # 31
leeb - 28.8.2008 o 17:49
Beladona - 28.8.2008 o 13:39
leeb - 28.8.2008 o 13:24
Beladona - 28.8.2008 o 13:10
leeb - 28.8.2008 o 12:39

Keby sa radsej dala do kopy VANESSA….....alebo GUN DREAMS…...

Vanessa nevím nevím. Ze Samíra už je Bruno Ferrari grin

ale vraj uz konci….a chce sa zasa venovat Vanesse…uvidime…

Je to možné. Ten kabaret dělal s lidma z bývalých Rán těla a ty už se taky zase dali dohromady a vystupují.

to Target:
a zasa k teme…...demo od Vanessy Only Hate Is Real si uz stiahol do mp3???

Toto vážne nemôžte riešiť cez PM alebo inú tému??? mad

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Ghost
Počet príspevkov: 585

Zaslať odkaz
29.8.2008 o 7:59   /  # 32
tArGeT - 28.8.2008 o 16:49

To: Beladona a Leeb

Uz ste trochu mimo temy, tak bacha na Karla Vlacha LOL

Pardón smile

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Moderátor
Počet príspevkov: 464

Zaslať odkaz
2.10.2008 o 14:15   /  # 33

no takze SHALOM - Komplet (4CD) si mozete kupit uz aj na Slovensku za vybornu cenu…

PS: Ja som nevahal ani chvilu a uz to mam objednane. tongue wink

Signatúra 

-[ Non-Stop-Werk -[Slovak KRAFTWERK’s “Der Katalog” Website

Ikona

Zaslať odkaz
3.10.2008 o 8:03   /  # 34

...a nejako sa pohly lady aj pri skupine OCEAN kedze titul Best of 2008 sa objavil na strankach DMshopu.cz s datumom vydania v polovici novembra…

Signatúra 

Ikona

Zaslať odkaz
3.10.2008 o 8:06   /  # 35

Ked som sa pozrel na stranku DMshopu na tu Best Of od Oceanu, udrelo mi do oci, ze toto ma byt akoze oficialny obal CD??? Tak to fakt “klobuk dole” pred tym kto toto navrhol… Ak sa mylim a je to len nejaky obal aby to policko nebolo prazdne, tak to som si vydychol…

Signatúra 

Ikona
HodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Administrátor
Počet príspevkov: 960

Zaslať odkaz
25.11.2008 o 14:25   /  # 36

Muk poprvé o New Ocean:

Petr Muk a New Ocean
Kompletní znění dopisu zpěváka Oceánu

Očekávatelné se stalo skutkem: mí bývalí kolegové z kapely Oceán a projektu Shalom ohlásili – po dlouhých šestnácti letech - návrat pod názvem New Ocean. Několikaměsíční fámy se tak konečně proměnily v konkrétní jména, tváře, záměry, termíny a mediální prohlášení.

Mnozí mě vyzývají, abych na to razantně reagoval, snad v tušení senzací. O ty zájem nemám, jen zopakuji mnou dříve již řečené: bez spontánně obnoveného kontaktu všech původních členů a společného vzniku nového repertoáru pro mě vzkříšení Oceánu nedává smysl.

Byli jsme tehdy hodně mladí, zúročili jsme roky kamarádství a hudební i politické opozice. Doba byla společensky převratná a synthi muzika v celosvětově zásadním postavení. Oceánské roky 1985 až 1992 se proto staly jedinečnými, nezapomenutelnými a neopakovatelnými. Každou jejich připomínku v podobě kvalitní CD reedice či zejména dosud nevydaného oficiálního DVD vítám.

Důvody rozchodu Oceánu jsem již několikrát pojmenoval: spory nad mými novými písněmi pro kapelu (a současná neexistence jiných návrhů), nepoměr v hudebním přínosu, narůstající osobní napětí. S Petry Kučerou a Honsem jsem ovšem spolupráci vlastně nikdy nepřerušil a jejich vkladu do shalomského i mého sólového období si velmi vážím.

V Shalomu jsme kdysi riskovali ztrátu oceánského kultovního statusu, třeba i nečekaným využitím vokalistek. Kariéru pod vlastním jménem jsem si musel odpracovat, protože minulé zásluhy příliš neplatí. Ve stejné situaci je dnes New Ocean: respektovanost zpěvačky a všech pánů je dána, budoucnost je v jejich rukou – a měli by to dokázat i pod nezavádějícím označením. Nevyhovuje mi tudíž, že využili poangličtělou verzi názvu kapely právem vzpomínané pro nevšední české texty k tehdy nepochybně výjimečné muzice, předávané tisícům fandů (snad dost užitečně a originálně) mým zpěvem.

Chci věřit, že – tak jako se to děje s oceánskými songy v mém případě – budou recyklovány jen písně, k nimž mají členové inovované party autorský vztah. V případě spoluautorství s Petrem Kučerou předpokládám dotaz na mé stanovisko k novému využití předlohy - já jsem to tak vždycky předem dělal. Skutečná podstata dosavadního čtvrtinového dělení autorských a interpretačních honorářů podle tiráží starých nahrávek je totiž všem zúčastněným od počátku jasná.

Konstatuji, že bez mého zásadního podílu nevznikla vlastně žádná oceánská melodie, i když tvůrčího přínosu Petra Kučery si cením a práci Vozáryovců na výsledné podobě a celkovém soundu nehodlám nijak zlehčovat. Bude-li třeba, jsem připraven píseň po písni rozklíčovat celou diskografii Oceánu podle konkrétního přispění k jejímu vzniku.

Krom všeho shora uvedeného stojí proti mé účasti ve staronovém Oceánu zejména fakt, že jsem v životním období lidsky šťastném a pracovně nabitém, což v tom nejlepším slova smyslu spotřebovává všechen můj čas. Mám v Praze spokojenou rodinu, spojující mé dvě starší dcery s malou Noemi a její maminkou Evou –  jistě nutné českobudějovické zkoušení by pak bylo komplikací.

Navíc, vedle vystupování s tradiční malou partou, dokončujeme s rozšířeným p.m. bandem zásadně přearanžovanou podobu mého repertoáru pro rok 2009. Letošní letní koncerty ukázaly, že s novým kytaristou a baskytaristou se posuneme zase o kus dál – a prosincové brněnské vystoupení s německou kapelou Alphaville bude další prověrkou. Velmi brzy také začnu zkoušet roli Leonarda da Vinciho v muzikálu Mona Lisa: čeká mě tam hodně práce, na kterou se těším. A rýsovat už se začíná také materiál pro mé nové album.

Letos v srpnu jsem, asi potřetí za posledních cca 10 let, odmítl obnovení Oceánu ze spíše marketingových důvodů a bez současného splnění výše uvedených lidských předpokladů a muzikantských podmínek. Touha Honzy, Petrů a Dušana právě teď navázat na minulost je ale zřejmě tak silná, že rychle našli jiné personální řešení.

Hledání náhradních zpěváků nevyšlo, volba tedy logicky padla na zpěvačku. Je mi sympatické, že Jitka Charvátová se distancuje od pouhé písňové repliky či od pokusu navázat na dobové poselství Oceánu. Je totiž možné, že výsledek akce New Ocean bude hudebně zajímavý i komerčně úspěšný, ale opravdový Oceán to prostě být nikdy nemůže.

Něco tím však definitivně končí. Něco začíná? Podle vyjádření Dušana Vozáryho pro časopis Filter jde vlastně o zcela nezávaznou zkoušku trvanlivosti jednoho fenoménu, v případě nezájmu okolí bez výčitek kdykoli ukončitelnou. Takový test mám za zbytečný.

http://kultura.idnes.cz/zpevak-petr-muk-vzkriseni-oceanu-nedava-smysl-f49-/hudba.asp?c=A081125_111617_hudba_kot

Ikona
Počet príspevkov: 503

Zaslať odkaz
25.11.2008 o 14:38   /  # 37

Díky.

“Bude-li třeba, jsem připraven píseň po písni rozklíčovat celou diskografii Oceánu podle konkrétního přispění k jejímu vzniku.”

Toto by ma fakt veľmi zaujímalo!

Ikona
Hodnosť: Administrátor
Počet príspevkov: 960

Zaslať odkaz
26.11.2008 o 9:22   /  # 38

to Substance 242: jo to by mohlo být zajímavé, jinak zdá se mi to, nebo tam byl skutečně prostor pro to Muka přemluvit, aby se Oceán vrátil v původní sestavě, nejspíš to opět zbořilo jen lidské ego… podobně jako Wilder vs. Depeche Mode smile

Ikona
HodnotenieHodnotenie
Hodnosť: Spacewalker
Počet príspevkov: 33

Zaslať odkaz
11.12.2008 o 18:28   /  # 39

Podľas mňa Ocean bez Muka prípadne bez adekvátneho mužského vokálu to je dopredu stratená záležitosť, teda aspoň pre mňa…..................

Ikona

Zaslať odkaz
19.12.2008 o 8:48   /  # 40

tArGeT: Sorry nepovolí mi sieť poslať PM, odkiaľ máš ten Nový oceán obrázok pls? Sorry za offtopic.

Ikona

Zaslať odkaz
19.12.2008 o 18:30   /  # 41
Substance242 - 19.12.2008 o 8:48

tArGeT: Sorry nepovolí mi sieť poslať PM, odkiaľ máš ten Nový oceán obrázok pls? Sorry za offtopic.

kukni sem http://www.sazavafest.cz/novinky/prichazi-new-ocean/

Signatúra 

Ikona

Zaslať odkaz
19.12.2008 o 23:39   /  # 42
tArGeT - 19.12.2008 o 18:30
Substance242 - 19.12.2008 o 8:48

kukni sem http://www.sazavafest.cz/novinky/prichazi-new-ocean/

Mne to proste zas a opäť nedá...Oceán bez Muka nie je Oceán…môžu byť aj New Ocean aj “Hyper-superduper-masterblaster Ocean”...nie je to Oceán..NÁŠ Oceán!!!...reunion by bol výborným ťahom (predovšetkým marketingovým wink)...pre nás, fanúšikov, by to bolo niečo famózne…ale treba všetkých členov…Tak ako napríklad Queen bez Freddieho Mercuryho už nikdy Queenom nebude…

Hodnotenie
Hodnosť: Little 15
Počet príspevkov: 3

Zaslať odkaz
30.1.2009 o 23:43   /  # 43

My budeme lepší ako Oceán.Prosím vydržte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Žilina

Ikona

Zaslať odkaz
31.1.2009 o 11:22   /  # 44
myegg - 30.1.2009 o 23:43

My budeme lepší ako Oceán.Prosím vydržte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Žilina

Kto - “Vy”??? big surprise

Ikona

Zaslať odkaz
31.1.2009 o 11:45   /  # 45

Tiež ma to zaujalo. grin

Inak ja som 10 km od Žiliny a mám nejaké vybavenie, keby ste potrebovali pomoc, ak teda budete lepší ako Oceán. grin

Aktívni užívatelia:  

Počet registrovaných užívateľov: 2841, Celkový počet tém: 565, Celkový počet odpovedí: 15363

Sociálne siete

Ikona: RSS/Atom Ikona: Facebook Ikona: Twitter

Kredit

2001–2012 © Depeche Mode Sk • Vývoj a tvorba Caleydon Media • Webhosting LightStorm

Moduly, šablóny a služby pre PrestaShop

Stavba: Internetový obchod

Vedľajšia navigácia

[Navigácia stránky]
[Obsah stránky]
[Záhlavie stránky]