Alan: ‘Momentálne som až príliš zaneprázdnený’

Ako všetci viete, Alan sa po dlhej odmlke ozval a pre magazín Side-Line (č.46) poskytol interview. Do tlačovej podoby sa však nedostal rozhovor celý, a tak zbytok rozhovoru zverejnil magazín prostredníctvom Internetu. Samozrejme, preklad sme si neodpustili.

Ako sa darí tvojej rodine?
Stan má 2 roky a na svoj vek je to huncút - má rád autíčka, stavebnice, futbal. Paris má 8, a je úplný Stanov opak, čo je prirodzené. Začala chodiť do novej školy, pilne sa učí hrať na piáno a pod. Obaja sú rozkošní, no ale môžem sa pochváliť, či nie?

Myslíš si, že ak by si vydal svoju novú nahrávku, že by vyšla pod hlavičkou Mute, alebo by nastala očividná zmena?
Rád by som si to tak myslel. Musím však povedať aj dôvod prečo, viem si totiž predstaviť, aké ťažké to dnes musí pre hudobníkov byť, hlavne v dnešnej dobe "pop idolov", pokiaľ chcú prezentovať hlbšiu a odvážnejšiu hudbu. S distribúciou sú totiž zložitejšie problémy. Je tu len zopár predajní s avantgardnou hudbou a ja nie som jediný, kto bol v určitom smere poškodený.

Nitzer Ebb už takisto nie sú dlhšiu dobu v kontakte s Mute, či Danielom Millerom, nemáš pocit, že sa zmenila (zhoršila?) atmosféra vo vzťahoch, odkedy EMI prebrala Mute? Už niekoľko ľudí mi potvrdilo, že Daniel je dnes totálne mimo hru a jediné, čo ho zaujíma, je jeho novo založený label Credible Sexy Units.
Za Nitzer Ebb sa vyjadrovať nebudem a takisto nechcem komentovať zmeny po "fúzii". Viem, že dva dobrí spojenci už Mute opustili, ale s Mute nie som skoro v žiadnom kontakte už viac ako 2 roky, odkedy nie som hudobne aktívny.

Ale aj napriek tomu, kritici vyčítajú Mute zanedbanosť ich posledných produktov, úboho masterované dvd single Depeche Mode, úboho editované DVD 101... čo len potvrdzuje názory, že Mute je pre EMI dojnou kravou.
To nie je nič nové - je to viac o nekvalifikovanosti ako o zmene postoja.

Odkedy fičí internet, tvoja stránka Shunt nejako "drieme", je pre mňa prekvapujúce, že nie je updatovaná ani raz mesačne... za aký typ internetového užívateľa za považuješ?
O tomto sa mi veľmi rozprávať nechce. Ako nabehol Internet, len zriedkakedy som surfoval ako o život. Dnes použijem web len keď niečo potrebujem - rezervácia leteniek, ibanking, online shop. Dosť málo, ale či veríte, či nie, nemám na to veľa voľného času. Momentálne som až príliš zaneprázdnený.

Myslíš, že by si mohol niekedy opäť začal s produkovaním, tak ako si to svojho času robil s Nitzer Ebb (album EbbHead + Come Alive (As Is))?
Nerád robím producenta niekomu, koho nepoznám a to z viacerých dôvodov, o ktorých som sa už zmieňoval. Nikdy nehovorím nikdy a ak by sa v budúcnosti čosi naskytlo, čo by bolo pre mňa lákavé, potom možno, ale neberte to ako tutovku.

Pamätám sa, že Dave sa otvorene dožadoval tvojej producenskej ruky pre jeho sólový album. Po vypočutí albumu som pochopil, prečo si to nevzal... chceš na to nejako reagovať?
Nie som si vedomý, že by sa ma Dave nejako dožadoval. Ako viete, snažím sa moc nekomentovať posledné nahrávky Depeche Mode, ale z Davida mám radosť. Som si istý, že jeho vlastné komponovanie mu prinieslo určitý druh uspokojenia a je na to hrdý, svedčí to aj o jeho spôsobe zmýšlania, uzavrel jednu životnú kapitolu a kráča ďalej, čo sa mu zjavne páči. Bol som na jeho koncerte v Londýne a páčilo sa mi to. Bolo skvelé stretnúť sa s ním po dlhšom čase, takisto aj s ďalšími ľudmi, ktorých som dlho nevidel. Stretol som sa aj s jeho "parťákom", Knoxom, zdá sa byť v pohode.

Čo v poslednej dobe okupuje tvoj cd prehrávač?
Robert Wyatt, soundtrack "Kill Bill", Unkle, Elbow. "Tour De France" od Kraftwerk ma veľmi sklamalo. Kraftwerk ma už nedokážu nadchnúť tak, ako kedysi. Už si ich viac neviem predstaviť ako "priekopníkov". A možno je to preto, že som od nich očakával až príliš.

Názory Devotees (7)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa