Depeche Mode na koncerte rádia KROQ

V zákulisí koncertu rádia KROQ FM - Almost Acoustic, v nedeľu 11.decembra, diskutoval spevák Depeche Mode, Dave Gahan, o plánoch skupiny na budúci rok a popritom len tak pripomenul, že sa ako jedny z headlinerov objavia aj na kalifornskom festivale Coachella.

Gitarista Martin Gore ho okamžite stopne, "Môžeme to už vôbec takto verejne prezentovať?" "No, práve som to urobil," odpovedal Gahan. "A ty sám vieš, že sme najlepší."

Tak tu to máte. Okrem toho, že sú teda najlepší, sú prvými ohlásenými interpretmi na budúcoročný festival v Coachella. Hovorca festivalu potvrdil oficiálny termín jeho konania, 29-30.apríl 2006, zoznam interpretov však neuviedol.

Pre Depeche Mode by tento Palm Springský festival znamenal ďalší štart americkej púte, ktorou podporia októbrové vydanie aktuálneho albumu "Playing The Angel". Albumu, ktorý žne tie najskvelejšie recenzie od ich slávneho diela "Violator", z roku 1990.

"Jednoducho sa objavilo naraz niekoľko vecí, ktoré do seba skvele zapadli," spomína Gahan na nahrávanie albumu. "A myslím si, že mnohé z nich majú čo dočinenia so skutočnosťou, že sme si ako producenta vybrali Bena Hilliera, ktorý dokázal navodiť v štúdiu dokonalú atmosféru vzrušenia a dobrej zábavy. Ale aby som bol úprimný, to, čo sme urobili sa príliš neodlišuje od nášho bežného štandardu."

Časť úspechu má určite na svedomí aj singel "Precious", ktorý sa v losangelskom rádiu KROQ okamžite zaradil medzi najžiadanejšie skladby.

"Práve som sa rozviedol, už sa to celé vlečie skoro rok a pol a tá skladba je o mojich deťoch, ktoré sa zrazu ocitli uprostred toho všetkého," hovorí Gore, hlavný textár skupiny. "Najzábavnejšie na tom ale je, že to je jedna zo skladieb, ktoré som napísal najľahšie a najrýchlejšie, je to jedna z tých vecí, ktoré z váš priam vytečú, niekedy to tak so skladbami jednoducho funguje. Pre mňa osobne je to ako odkaz mojim deťom, možno akási terapia, fakt neviem."

Aktuálne Depeche Mode práve v týchto dňoch vydávaju v Európe singel "A Pain That I´m Used To", no rozhodli sa, že ho vydajú aj na americkom kontinente. Tento týždeň skupina chystá nakrúcanie videa pre budúci singel "Suffer Well" s Antonom Corbijnom, slávnym to režisérom, s ktorým skupina počas svojej kariéry natočila už cez 20 videoklipov.

"Je naozaj vzrušujúce opäť s ním pracovať a on sa na to vážne teší," hovorí Gahan. "Myslím, že toto bude na nejaký čas jeho posledné video, pretože sa chystá natáčať celovečerný film."

Depeche Mode hrali na turné spolu s The Bravery a zahrali si aj s Hot Hot Heat, tieto skupiny totiž označujú Depeche Mode ako jednu zo svojich najvplyvnejších skupín.

"Ja to až tak nevnímam," hovorí Gore. "Počúvate o skupinách, ktoré hovoria, že sme ich ovplyvnili, ale ani jedna z nich neznie ako my."

"Napríklad u takých The Bravery cítim viac vplyv The Cure," dodáva Gahan. "Myslím, že ide viacmenej o akúsi inšpiráciu, ale samozrejme, že nám to veľmi lichotí."

autor: Corey Moss

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa