Ja a moja koža

Ja a moja koža

Rok 1985 a Martinova náklonnosť ku koženým veciam a doplnkom, ktorú mu dodnes niektorí novinári "vyhadzujú na oči".

Obliekam sa do kožených vecí kvôli imidžu, ale pocit je takisto veľmi dôležitý. Kožené oblečenie je na dotyk pohodlnejšie, než ľudská koža. Hýbe sa, keď sa hýbete vy sami. Čierna koža vyzerala vždy super a takisto sexy. Neviem vám presne povedať prečo, ale akonáhle vidím niekoho v čiernej koži, príde mi okamžite sexy.

História kožených vecí je takisto veľmi významná. Kožené veci majú svoju silu, príťažlivú auru. Nacisti sa obliekali do koženných vecí, pretože boli atraktívne a vyvolávali pocit moci, takisto to kráča ruka v ruku so šovinizmom a veľkolepými stavbami. Údajne to všetko malo urobiť na ľudí dojem.

Koža budí aj chlapský dojem, ale o tom to nie je. Kožený kabát a nohavice nie sú všetkým. Kopec mojich obľúbených vecí z kože tvoria prívesky, remienky, čo vzbudzuje viac ženský, než chlapský dojem.

Rád sa obliekam do ženských vecí. To zo mňa nerobí transvestitu a ani sa ním nesnažím stať, ale zženštilé veci ma jednoducho oslovujú. Mám rád tú anti-chlapskú kombináciu: kabát, nohavice a nejaké tie ženské veci. Dezorientuje to ľudí.

Ku koženým veciam som sa dostával pozvolne. Začal som nosiť na nohaviciach koženú minisukňu, až kým som nenabral odvahu obliecť si samotnú sukňu s podväzkami. A zrazu ma to netrápilo o nič menej, ako nosenie mejkapu.

Veľakrát som premýšľal o tom, že by publikum nemuselo môj imidž prijať. Nosil som kovbojský klobúk, šaty, punčochy, podväzky.. a v takom Texase som mal obavu, že by som tým mohol ľudí provokovať, ale nakoniec to bolo všetko v pohode. Páčilo sa im to a také niečo vám dá pocit, že sa môžete pohrávať s hocičím!

Väčšinu vecí mám z Frisca, z Great Gear Market-u na King´s Road v Londýne. Gayovia veľmi Depeche Mode nefandia, ale malú skupinu sme oslovili už našim prvým albumom, hlavne skladbami ako "What´s Your Name" a "Boys Say Go!".

Najobľúbenejšiu koženú čiapku som stratil v Nemecku. Asi som ju musel niekomu v ošiali darovať, ale rád by som ju získal späť...

Najobľúbenejší kabat? Zelený policajný z Nemecka. Každý si myslí, že som ho zohnal v Berlíne, no dostal som sa k nemu v Portsmouth. Vďaka tomu až taký zaujímavý nie je.

Vždy hľadám tie zaujímavejšie veci, ktoré sa dajú obliecť, no bohužiaľ, pokiaľ ide o "bondage", veľa noviniek v tejto oblasti nie je.

Radím sa skôr k tej zženštilejšej frakcii fanúšikov kožených veci, než k motorkárskej frakcii Marlona Branda, kde sú neodmysliteľné slnečné okuliare - zrkadlovky. Ale inak mám filmy Marlona Branda rád. Možno vás napadne, že to oslovuje ženy, ale mám pocit, že mužom sa ten imidž páči viac.

zdroj: dmtvarchives

Názory Devotees (6)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa