Magický návrat Depeche Mode

V Madride sa neobjavili celých päť rokov, ale pondelková noc Depeche Mode v tejto metropole prelomila ticho a oživila, hoci zámerom koncertu je prezentovať témy aktuálneho albumu "Playing The Angel", magickosť 80-tych rokov aj vďaka skladbám ako "Just Can't Get Enough", Behind The Wheel", či "Personal Jesus".

Techno temnosťou a zláštnou pochmúrnosťou je známe toto trio z Basildonu, z britského mestečka, z ktorého vzišli pred 25-timi rokmi, aby dnes túto skutočnosť pompézne oslávili, a možno aj práve preto, že sa ich dožadovalo 15 000 duší, ktoré zaplnili Palác športu v Madride.

Opálený, potetovaný, hladko oholený, stále mlado pôsobiaci David Gahan v čiernom neobstál po celé dve hodiny, od prvej minúty koncertu, na jednom mieste - na rodeného Brita sa pohyboval až príliš, tancoval, vrtel sa, robil piruety, jednoducho v dokonalej fyzickej forme.

Láska, sex a neresti

Scenériu pódia dotvárali akési kozmické lode, nad ktorými sa vypínala obria guľa predstavujúc Zem a na nej svietili slová ako sex, bolesť, láska, neresť. Všetky boli vlastne odkazom na obsah jednotlivých piesní. Samotný koncert Depeche Mode otvorili dvoma skladbami z nového albumu, "A Pain That I´m Used To" a "John The Revelator", za ktorými okamžite nasledovali skladby z druhej polovice 80-tych rokov, "A Question Of Time" a "Policy Of Truth".

"Precious", skladba ktorá sa úspešne etablovala v rozhlasovom étery, predchádzala ďalšiemu úspešnému hitu, "Walking In My Shoes", za ktorým nasledovala novinka z pera Davida Gahana, "Suffer Well". Mimochodom, Gahan sa na novom albume prezentuje ako autor hneď troch piesní. Jedna z nich, "I Want It All" takisto počas večera zaznela.

Večná popová elektronická skupina, ktorá v piatok a v sobotu odohrá dva koncerty v Barcelone, sa počas leta do Španielska ešte raz vrátia a vystúpia v San Sebastiane, v Nenicassim a Granade. Publiku sa samozrejme predstavil aj Martin Gore, ktorého zdobilo perie a čierne krídla. Odspieval "Damaged People", takisto z nového albumu a "Home", hit z konca 90-tych rokov.

Enjoy The Silence

K spomenutým skladbám skupina ešte pridala hity ako "Personal Jesus", "World In My Eyes", "Enjoy The Silence", "Behind The Wheel" a "I Feel You". Vytlieskané prídavky zasa otvorila skladba "Shake The Disease", ktorú odspieval Martin Gore za klavírneho doprovodu Petra Gordena, čo veľmi pripomínalo časy Vinca Clarka, jedného z bývalých členov skupiny a dnes kolega Andyho Bella v Erasure. Nasledovali "Everything Counts" a "Just Can´t Get Enough".

Finále večera patrilo dvom skladbám. Opätovný návrat do rokov 80-tych v podobe "Never Let Me Down Again" a uspávanke "Goodnight Lovers" z predošlého albumu "Exciter".

Madrid, 06/02/2006 - Playlist:

Intro
A Pain That I'm Used To
John The Revelator
A Question Of Time
Policy Of Truth
Precious
Walking In My Shoes
Suffer Well
Damaged People
Home
I Want It All
The Sinner In Me
I Feel You
Behind The Wheel
World In My Eyes
Personal Jesus
Enjoy The Silence
Prídavky:
Shake The Disease
Just Can't Get Enough
Everything Counts
Never Let Me Down Again
Goodnight Lovers

Názory Devotees (8)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa