Odídu DM na dôchodok?

Odídu DM na dôchodok?

Andrew Fletcher, klávesák a zakladajúci člen Depeche Mode, sa pohráva s myšlienkou, že by sa kapela po 30 rokoch úspešnej kariéry pobrala na dôchodok.

"Rád premýšľam o tom, že by sme sa po pár ďalších albumoch stiahli do úzadia," prehlási hudobník, podľa ktorého by prvý "odchodový" album mohol vyjsť už v apríli budúceho roka.

Vo vyhlásení z príležitosti vydania novej kompilácie kapely, "Remixes 2: 81-11", sa uvádza, že kapela už dávnejšie uvažuje o vydaní nasledovníka albumu "Sounds Of The Universe" (2009), hoci majú pred sebou ešte množstvo práce.

"Martin už začal s komponovaním skladieb, rovnako ako aj Dave. Nie sme kapela, ktorá sa drží vopred stanoveného kurzu, to všetko sa ukáže v štúdiu a závisí to vždy od atmosféry, ktorá tam vznikne," dodá Fletcher, ktorý zároveň predpokladá, že ak by kapela začala s nahrávaním na konci leta, tak by mali byť fanúšikovia pripravení na jar 2012.

"Tých ďalších albumov už veľa nebude." vyhráža sa hudobník, ktorý s Depeche Mode predal celosvetovo, s odvolaním sa na údaje EMI, viac ako 75 miliónov albumov. Zároveň Andrew dodal, že by bol nerád, ak by mali dopadnúť ako Rolling Stones.

V súvislosti s tým žartovne dodal, že oni už sú dávno "starými pánmi" a hlavne treba brať v úvahu dlhý proces nahrávania albumu, následné turné a potrebný čas, ktorí členovia kapely potrebujú tráviť s rodinami.

Kým však dôjde k realizácii vyššie uvedených plánov, môžu si fanúšikovia krátiť čas čakania druhou remixovou kompiláciou tejto legendárnej kapely, "Remixes 2: 81-11", ktorá je vlastne voľným pokračovaním kompilácie "Remixes 81-04", tentoraz však obohatená o nový remixový materiál.

Dodnes nevydané spolupráce sa tak na jednej zbierke zlučujú s osvedčenými "klasikami" od známych mien ako M83, Unkle, Trentemoller, či Fracoisa Kervorkiana. Z tých nových remixov treba spomenúť práce od Stargate, či Royksopp.

Fletcher osobne vyzdvihuje remix skladby "Personal Jesus" od Erica Prydza, ktorý je "fantastický a veľmi pôsobivý", no takisto remix rovnakej skladby od Alexa Metrica.

Omnoho väčšiu pozornosť na kompilácii si však zaslúžia práce dvoch bývalých členov Depeche Mode: Vinceho Clarka, autora slávnej "Just Can´t Get Enough", ktorý kapelu opustil po jej albumovom debute v roku 1981 a jeho nástupcu, Alana Wildera, ktorý z kapely odišiel v roku 1995.

"Vince Clarke nedávno pracoval s Martinom na ich spoločnom albume a Alan sa zasa ku nám pripojil na koncerte v Royal Albert Hall v rámci posledného turné kapely. Obnovili sme kontakty a tak nám sa myšlienka, že by každý z nich prispel na kompiláciu vlastným remixom, javila ako výborný nápad," povie Andrew na margo aktuálnej kompilácie.

Pokiaľ ide o možnosť, že by obnovenie kontaktov znamenalo čosi viac, Fletcher poznamenal: "Momentálne sme veľmi šťastní a spokojní. Netvrdím, že s nimi ako kapela nebudeme v budúcnosti nejakým spôsobom spolupracovať, no vylučujem pripojenie ku kapele."

Klávesák, ktorý bol do zostavovania tejto kompilácie zapletený spolu s Martinom, a ktorý sa v posledných rokoch snaží etablovať na poli dj-ingu, považuje svet elektronickej hudby "za jeden z najzaujímavejších a za posledné roky sa ešte viac rozvinul."

Napriek faktu, že druhý remixový album vychádza len 7 rokov po tom prvom, a za spomínaný čas Depeche Mode vydali len dva štúdiové albumy, nedá sa očakávať, že by sa kapela chcela niečim poistiť. "Ak by sme toho vydali viac, myslím, že by sa to odrazilo na slabšej kvalite," poznamená Andrew.

Okrem spomenutých singlov "Personal Jesus" a "just Can´t Get Enough", je kariéra týchto Britov plná ďalších úspešných singlov, ako napr. "Dream On" alebo "Enjoy The Silence".

"Je to ako sen. 30 rokov a sme stále veľmi populárni. Johnny Cash, jeden z našich idolov, dokonca svojho času naspieval vlastnú verziu "Personal Jesus"," oslavne zvolá Fletcher, ktorý dodnes odmieta status "superhviezdy".

"Sme normálni ľudia, navštevujeme bary, kiná...," povie hudobník, ktorí so svojimi spoluhráčmi medzi prvými pozdvihol význam elektronickej hudby a syntezátorov, a vďaka nim Depeche Mode ovplyvňovali celé roky iné kapely, vrátane mladých a veľmi úspečných Hurts.

Fletch má Hurts veľmi rád. "Skvelá popová kapela," dodá, že by bolo skvelé, kedy s Depeche Mode vyrazili na turné.

Názory Devotees (11)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa