Praha sa blíži…

Americká časť Exciter Tour sa pomaly schyľuje ku koncu a Depeche Mode sa presunú na starý kontinent, aby aj tu potešili svojich fanúšikov. Nikdy predtým nedošlo k markantnej zmene playlistu pri presune z Európy do Ameriky či naopak. Vari len pri Exotic Tour prehodili poradie pesničiek a niečo pridali.

Dave (Live in Phoenix 11. 08. 2001)
Dave (Live in Phoenix 11. 08. 2001)
Je preto otázne, čo čakať. Z predstavení po Severnej Amerike si možno urobiť spoľahlivý úsudok, čím nás odmenia, ak ku zmene playlistu nedôjde. Tour sa pochopiteľne nesie v znamení posledného albumu Exciter, z ktorého zatiaľ zahrali 8 skladieb. Ďalej nasledujú piesne zo skorších albumov od roku 1986. Mňa osobne potešila sada skladieb z Violatora (zatiaľ 4 a to sú ešte na úrovni hrateľnosti na koncertoch minimálne dve - Policy of Truth a World in my Eyes). Tieto dve teda aj patria k tým, ktoré by som si želal počuť. Čo teda možno očakávať? Nie je pravidlom, že pri turné DM zahrajú všetky skladby z vychádzajúceho albumu. Preto sa možno na pár koncertoch ozvú tóny zvyšných skladieb z Exciteru, mimo Lovetheme, to by zrejme muselo dôjsť k zmene intra. Dúfam však, že k zmenám v tejto oblasti nedôjde, nemyslím si, že Exciter je album vhodný na live performance, aj keď Depeche Mode vedia dodať pri živom vystúpení skladbe ďalšiu dimenziu.

Oveľa viac by som si prial vynechať z playlistu úplne pomalé pesničky, ako When the Body Speaks a Waiting for the Night, aj keď Dave zrejme potrebuje nechať hlas trochu oddýchnuť, a tiež Martinovu Home v prídavkoch. K Zephyr verzii In your Room pociťujem pomaly nostalgiu a s radosťou by som ju vynechal z playlistu, alebo nahradil pôvodnou verziou z Devotional Tour, ktorá bola vynikajúca.
Mňa osobne by potesila Rush, Question of Time alebo Useless. Niečo dynamické a vyzývavé. Prvá časť koncertu spolu s Martinovým vystúpením sa javí byť pomalšia, našťastie čoskoro príde zrýchlenie (sada od Enjoy the Silence, I Feel You až po I Feel Loved a Personal Jesus nás asi pekne rozľhaví).

Viem, že moje pripomienky sú mojimi pripomienkami, a každý má na to vlastný názor. Veď každý sme rozdielnej chute a rozdielnej túžby. Tie moje asi ostanú nevyslyšané, o playliste európskej časti tour je už zrejme rozhodnuté a nám ostáva čakať, čoho sa počas tejto každopádne veľkolepej a jedinečnej noci dočkáme.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa