AKTUALITY

Depeche Note: Slovenský symfonický tribute 3.12. v NTC [vstupenky]  Top

Dave sa vracia na pódium

Dave sa vracia na pódium

5.decembra 2024 sa v londýnskom Roundhouse uskutoční spomienkový večer, ktorého ústrednou témou bude legendárny spevák Mark Lanegan. Medzi takými menami ako Josh Homme, Bobby Gillespie, či Soulsavers, sa ako účinkujúci objaví aj Dave Gahan.

3
Kalendáre Depeche Mode 2025

Kalendáre Depeche Mode 2025

Pripravili sme pre vás nástenný a stolový kalendár Depeche Mode na rok 2025, tento krát výhradne s fotkami z Memento Mori. Dostupný je iba limitovaný počet, preto ak máte záujem, neváhajte!

Album “Some Great Reward” má 40

Album “Some Great Reward” má 40

24.septembra 1984 sa na trhu objavil štvrtý štúdiový album Depeche Mode, ktorý so sebou priniesol také významné single ako "People Are People", "Master And Servant" a "Blasphemous Rumours / Somebody". Kapela albumom dosiahla prvý významný úspech v Spojených štátoch.

7
Martin a jeho Hedy

Martin a jeho Hedy

Martin Gore sa zapojil do kampane " Hopelessly Devoted", na podporu organizácie Celia Hammond Animal Trust. Do aukcie venoval spoločnú fotografiu so svojou fenkou Hedy a pridal krátky text, ktorý obaja podpísali.

2
Spirit 12” Singles Box Set (highline sessions)

Spirit 12” Singles Box Set (highline sessions)

Piatok, 20.09.2024, je dňom oficiálneho vydania single boxu albumu "Spirit". Ak sa Vám nechce čakať na doručenie, prípadne nie ste fanúšikom vinylu, je možné si kompletný obsah vypočuť online.

19
Depeche Mode - Kompletní příběh

Depeche Mode - Kompletní příběh

Vedeli ste, že minuloročné vydanie britského magazínu Classic Pop, ktoré bolo venované Depeche Mode, je kompletne preložené do češtiny a dostupné v predaji? Postaralo sa o to vydavateľstvo Extra Publishing.

3
40 rokov singla “Master And Servant”

40 rokov singla “Master And Servant”

20.augusta 1984 vydali Depeche Mode druhý singel z albumu "Some Great Reward", "Master And Servant", ktorým sa zakrátko postarali o poriadny rozruch, obzvlášť videoklipom k tejto skladbe.

6
Stella Rose Gahan vystúpi 12.10. v Brne naživo

Stella Rose Gahan vystúpi 12.10. v Brne naživo

Stella Rose - dcéra Dave Gahana sa objaví od 26.9. na európskych a UK hudobných pódiách. Ako predkapela A Place To Bury Strangers vystúpi 12.10. aj v brnenskom klube Kabinet múz.

Depeche Mode v Bielom dome?

Depeche Mode v Bielom dome?

Nie tak doslova. Kamala Harris, kandidátka Demokratickej strany na prezidenta USA, v najnovšom rozhovore s guvernérom Minnesoty Timom Walzom prezradila, že v mladosti bola fanúšičkou Princovej hudby. Súčasne dodala, že jej manžel bol vždy viac do Depeche Mode.

17
Alan rozpredal časť svojej audiozbierky (aktualizované)

Alan rozpredal časť svojej audiozbierky (aktualizované)

18.augusta 2024, o 11:00 hod., bol v Brightone, v obchode s nahrávkami Gwydyr Mansions, spustený výpredaj nahrávok (vinyle, kazety a CD) z osobnej zbierky Alana Wildera.

15
Spirit 12” Singles Box Set s parádnym bonusom

Spirit 12” Singles Box Set s parádnym bonusom

20.septembra 2024 sa na trhu objaví vinylový box set 12" singlov albumu "Spirit", ktorého bonusom bude vinyl s "highline sessions" nahrávkami piatich skladieb, oficiálne vydanými po prvýkrát.

17
Všetko najlepšie, Martin!

Všetko najlepšie, Martin!

63 rokov sa dnes v zdraví dožíva, a určite si svoj deň naplno užíva, autorská duša Depeche Mode, Martin Gore. Tak nech mu zdravie slúži a múza ho naďalej správne kope!

5
30 rokov ...

30 rokov ...

8.júla 1994 sa Alan Wilder objavil posledný krát na pódiu s Depeche Mode ako radový člen kapely. Stalo sa tak na poslednom koncerte Summer tour, v Deer Creek Music Centre, v Indianapolis.

13
Kompromis ako otázka prežitia (1984)

Kompromis ako otázka prežitia (1984)

Pred jesennou návštevou Talianska, v rámci turné k albumu "Some Great Reward", poskytli Martin a Dave rozhovor pre tamojší hudobný magazín Ciao.

obdobie 1984 2

Firefox: DepecheMode.sk Browser

Všetci, ktorí radi "surfujú" a nie je im jedno ako rýchlo, bezpečne a predovšetkým pohodlne, je určený nasledujúci článok a hlavne kúsok softvéru venovaný vašemu internetovému prehliadaču. Štatisticky vzaté, poteším teda zhruba štvrtinu návštevníkov depechemode.sk, ktorí sa na tento web dívajú prostredníctvom prehliadača Mozilla Firefox. Nebudem sa teda rozpisovať o výhodách používania rôznych prehliadačov, ale o rozšírení vašeho Firefoxu. Poďme teda na to...

5
Návrat ku koreňom (2000)

Návrat ku koreňom (2000)

Dva roky po skončení The Singles Tour majú Depeche Mode takmer skompletizovaný nový štúdiový album, pripravený na finálny mix. Viac už prezradí Andy Fletcher v krátkom rozhovore pre depechemode.com.

195
Cover Story: Depeche Mode

Cover Story: Depeche Mode

Ďalší z promo rozhovorov k albumu "Spirit", ktoré v šuplíku čakajú na svoju premiéru, napr. z príležitosti štartu americkej časti Global Spirit Tour. Martin a Fletch pre Illinois Entertainer.

obdobie 2017 8

Don’t Look Back - 2.časť

Krátko po skončení The World Violation Tour si Depeche Mode dopriali zaslúžený oddych, ktorý každý využil po svojom. Dave sa vrhol na divoké večierky, Martin s Andym šli na dovolenku k moru a Alan sa zavrel do štúdia, aby priviedol na svet geniálne dielo, ktoré odštartovalo jeho neskoršie hudobné smerovanie.

4
Tallinn, 27/08/2001

Tallinn, 27/08/2001

Z tlačovej konferencie s Davidom Gahanom v hoteli Radisson SAS, ktorá sa uskutočnila deň pred štartom európskej časti Exciter Tour.

16
Zneužitá história kapely

Zneužitá história kapely

Rok 1993, spevák z Depeche Mode, Dave Gahan utrpel na pódiu, počas vystúpenia v New Orleans, menší infarkt, spôsobený vyčerpávajúcim rozpisom turné a nadmerným užívaním drog a alkoholu. Február 2017 - Gahanovo srdce opäť vynechalo rytmus, no tentoraz z úplne iného dôvodu.

obdobie 2017 2
Všetky články