Diskusné fórum je opäť otvorené. Priebežne sa pracuje na dizajne, takže redizajnom prejdú všetky jeho časti. To však neprekáža tomu, aby ste tu mohli opäť diskutovať!
@eternal - musím povedať, že Jana Eyrová je veľmi dobre napísaná a na tú dobu išlo o dosť odvážne dielo (veľmi dobre opísanie pocitov hlavnej postavy), hlavne zo strany spisovateľky ako ženy… Predsudky museli urobiť svoje ... Niekedy proste vládol všeobecný názor, že písanie (a nielen to) je len pre mužskú populáciu. Je to dosť citlivo a citovo napísané a ja také veci môžem, určite je to dôveryhodnejšie a hlbšie dielo, ako mnohé terajšie diela určené pre tú nežnejšiu časť sveta . Tie sú napísané podľa jednej šablóny, ale to je typické nielen pre knihy, ale aj pre mnohé filmy. Dnes nájsť kvalitné umelecké dielo je ako hľadať ihlu v kope sena.
Forsyth u mna ostal, Remarque tiez…a v sucasnosti som podlahla severanom
ma niekto tip na nejaku fajn detektivku?
od Dána som precitala vsetko - hadam sa Domčo pozviecha, lebo posledne diela..co ja viem..
Nesbø precitany, Kepler precitany, Larson precitany…teraz skusam Indridasona…cital niekto noveho
Mankell-a (Falošna stopa) alebo od Adler-Olsena (Žena v klietke)?
...zbierka poviedok sarkasticky reflektujúcich nielen súčasnú efektnú spoločnosť ilúzie, reklám a hesiel (skvelé grafické spracovanie - reklamné logá a slogany prebleskujú textom, čím ho humorne oživujú, a zároveň ironizujú spôsob nášho každodenného života), ale tematizujú aj komplikované medziľudské vzťahy ako akúsi zvláštnu tieňohru, resp. boj s tieňmi v nás, ale i tam vonku.
Mottom knihy je výrok Jana Palacha na smrteľnej posteli: “Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na který právě stačí.” Týmto autor apeluje na povinnosť načúvať hlasu svedomia v akejkoľvek dobe.
Poslouchala jsem “Dvojí život Heleny Grahamové” od Anne Bronteové jako četbu na pokračování. Bylo to moc hezky čtené, radost poslouchat… na pokračování je čtená i Jana Eyrová, tak si ji poslechnu
Poslouchala jsem “Dvojí život Heleny Grahamové” od Anne Bronteové jako četbu na pokračování. Bylo to moc hezky čtené, radost poslouchat… na pokračování je čtená i Jana Eyrová, tak si ji poslechnu
Eternal - je to čítané v češtine alebo v angličtine?
Odporúčam knihu od Dana Browna - Inferno. Zatiaľ sa u nás predáva len v angličtine ale v septembri bude publikovaná i v slovenčine. Kniha je plná tajov, záhad, napätia, historických faktov….asi pôjdem kuknúť do Florencie.
Odporúčam knihu od Dana Browna - Inferno. Zatiaľ sa u nás predáva len v angličtine ale v septembri bude publikovaná i v slovenčine. Kniha je plná tajov, záhad, napätia, historických faktov….asi pôjdem kuknúť do Florencie.
podľa jeho kníh by mali robiť turistické príručky Inferno som ešte nečítala, ale po Stratenom symbole mám strašnú chuť ísť do Washingtonu!
V lete som dočítala knihu The Pillars of the Earth - Piliere zeme od Kena Folleta. Tento román bol i sfilmovaný. Je spravený strhujúco a zaujme od začiatku do konca. Ale kniha ....kniha je jednoducho kniha. Nie je nad to prečítať si originálny román, ktorý poodhalí i to, na čo nie je vo filme priestor. Odporúčam.
A čo práve počúvam? Fičím na hudbe k tomuto filmu. Ak máte radi vážnu hudbu - z ktorej vám nabieha husia koža, vypočujte si soundtrack k filmu Pillars of the Earth. Zatvorte oči a predstavte si to niekoľko - desaťročí trvajúce úpenlivé snaženie staviteľov postaviť nádherný chrám.