Diskusné fórum je opäť otvorené. Priebežne sa pracuje na dizajne, takže redizajnom prejdú všetky jeho časti. To však neprekáža tomu, aby ste tu mohli opäť diskutovať!
Mozno tie 80 a zaciatok 90 rokov bol aj preto sqely ze ficali cierne kosele, baretky, odznaky strih na kocku atd a tie vecne trenice s metalistami, DM plagaty a Songbookyz brava To bolo cosi uzasne, nezabudnuitelne a neopakovatelne. Aj to bolo sucastou tej doby.
...v kazdej dekade (jednoduche delenie) su aspon pre mna dva hudobne prudy a to Disco (Pop) a Alternativa k nemu nazvime to trebarz aj Underground (aj ked to nie je ten presny vyraz). Rozdiel je len v tom, ktory z tychto prudov uprednostnim. Moj subjektivny pohlad je takyto:
1. V 80-tych rokoch sa Underground vyvijal velmi dobre a bol tvrdym superom pre Disco a Pop, a preto sa mi toto obdobie paci viacej ako to dnesne (aj ked este v 90-tych rokoch samozrejme vyslo kopec dobrych albumov) preto nezatracujem 90-roky z pohladu Undergroundu.
2. A co sa tyka Disca a Popu v 80-tych rokoch a dnes je to to iste, vzdy to bude to iste, ved je to prud, ktory ma ludi oslovit hned na prve druhe pocutie a to sa mu dari velmi dobre, tak ako sa aj dnes jedna kapela podoba na druhu tak tomu bolo aj v rokoch 80-tych ved nebola Sandra, Sabrina, Samantha Fox to iste???
Asi trochu kockato napisane, ale dufam ze ste pochopili “co tim chtel basnik rici”
TA si fajne popisal teraz ta “zozeru” fandovia 80-tych rokov
a nielen oni…..ale aj fandovia F1…...Ch. C. najlepsia na svete…..proti gustu ziaden disputat, no ja nesuhlasim…...taky Anthony Colin Bruce Chapman sa musi v hrobe obracat….
Práve v rádiu bohužiaľ išla vec “I should be so lucky” a ja som si uvedomil jeden rozdiel:
- v 80. rokoch speváčky spievali a vyzerali štýlom “som totálna sliepka a neviem o tom”,
- zatiaľčo dnes to je skôr “som vypočítavá mrcha a dobre o tom viem”.
Mne viac vadí ten prvý prístup.
Nebolo to tak, ze tak vyzerala mozno Kylie Minogue, ked zacala spievat niekedy v 18tich a tvar mala tak na 14? ...zhodou okolnosti som videoklip k “I should be so lucky” videl par dni dozadu na youtube a fakt tak vyzerala…Myslis, ze i take spevacky ako uz spominane Bonnie Tyler, Jennifer Rush alebo Kim Wilde ci napriklad Alison Moyet boli ako pises, sliepkami?...no to by som nepovedal…i ked Kylie je vynikajuca spevacka…
z 80-tych rokov prezili skutocne len ti najlepsi a najhodnotnejsi umelci. Metallica je opat spat… s novym albumom. A je to paradna sleha!!!! Konecne opt album hodny ich mena!!!!
Obdobia ked sa hudbone nieco meni su naj-zaujimavejsie. 50te roky ho mali, 60te roky ho mali, 70te roky ho mali, 80te roky ho mali. Od late 80tych rokov sa v main stream music cosi zmenilo. Kvalita chart music zacala stagnovat vdaka novemu fenomenu - manufactured music (it’s all money - money - money, Mr Waterman). Zaciatok osemdesiatych rokov priniesol exciting new bands a ked si nepoznala co sa dialo mimo charts tak to nevadilo pretoze v chart music bolo dostatok zaujimavych a kvalitnych skupin.
Od 85teho si si s chart nevystacil, bolo treba pozriet behind the scene. Ked sa pozriete na chart music, pop-music od late 80tych rokov nenajdete nic nove. Nehovorim nove styly, hovorim novy styl v pop-music, main stream music. Kto si dnes vystaci s chart music?
80te roky priniesli kvalitny pop. A bohuzial, priniesli ludi ktori si uvedomili ze VYROBIT pop je jednoduche, ze staci dat dohromady zopar puppets a dat im pop song. A mame tu pop-idol a x factor a vsetko o com hudba nema byt. Povedat ze dnesna hudba je horsia ako ta z 80tych/70tych rokov? Nie je, treba ju len hladat pretoze sa vam nepoda na taniery tak ako niekedy.
tak ked uz sme pri tom… odporucam australske duo “Empire Of The Sun”, ktore so spravnou davkou nadhladu a parodie zaroven produkuje veeelmi pohodovu a prijemne pocuvalnu muzicku silne ovplyvnu disco stylom konca 70-tych a 80-tych rokov, ktoru sotva budete niekedy pocut v charts
Práve v rádiu bohužiaľ išla vec “I should be so lucky” a ja som si uvedomil jeden rozdiel:
- v 80. rokoch speváčky spievali a vyzerali štýlom “som totálna sliepka a neviem o tom”,
Nedávno jsem k tomuhle songu viděla i klip a byla jsem překvapená, jak příšerné to bylo. Na to se opravdu nedalo koukat
Myslím, že je to celé o nostalgii. Ty největší hrůzy už jsou dávno zapomenuté a posloucháme jen to nejlepší, co se z té doby zachovalo.
A naopak k dnešní hudbě už podle mě přistupujeme s generačním problémem a díváme se na to zvrchu. I z té dnešní mladé generace určitě časem vykrystalizuje pár skvělých skupin. Jen nám bude delší dobu trvat, než je přijmeme a oceníme.
[ Príspevok bol upravovaný: 17 marec 2009 10:45 AM vykonal Beladona ]
....samozrejme, ako to tu uz zaznelo, je toho neskutocne moc a bohuzial sa nezavisla scena v podobe akej bola uz nikdy nebude opakovat…preto sa snazim do tejto doby vratit, ked je prilezitost vidiet kapelu, ktora v tej dobe fungovala…throbbing gristle, psychic tv, current 93, death in june, lisa gerrard, uk subs a pod…
ked mi moj sucastny sef [50 rocny chlapik z anglicka] lici ako studoval v Manchesteri a robil DJ a jeho brat nosil aparaturu Joy Division, je mi az do placu :bigcry: