Diskusné fórum je opäť otvorené. Priebežne sa pracuje na dizajne, takže redizajnom prejdú všetky jeho časti. To však neprekáža tomu, aby ste tu mohli opäť diskutovať!
Podelte sa o svoje nazory, komentare na film, ktory Vas zaujal v poslednej dobe. Ci uz sa vam pacil film, alebo nie. Poprosim Vas, skuste zdovodnit, preco sa Vam ten, alebo onen film nepaci (ziadne strucne prispevky typu ako Matrix je najlepsi film a podobne )
Mozte pripojit nejake zaujimave hyperlinky o danom filme, ktore by inych clenov zaujimali.
[ Príspevok bol upravovaný: 09 september 2007 06:52 PM vykonal Depeshak ]
Vrelo odporúčam filmovú lahôdku pre filmových fajnšmekrov, ktorým hovorí niečo meno režiséra David Fincher.
Včera som si urobil skvelý večer sám pre seba, a k tomu film “Zodiac”. Veľmi ťažká atmosféra filmu ma hypnotizovala, takže 160 minút ubehlo veľmi rýchlo. Po technickej stránke skutočne skvost - fantasticke strihy, nadupaná hudba, mrazivé scény vďaka dokonalej kamere.
Jake Gyllenhaal (známy z filmov Donnie Darko, Skrotená Hora, Mariňák) opäť exceluje.
Teda, ak sa Vám páčila scenárovo-dokonalý film “Hra”, kultový kúsok “Sedem”, či twistpointový “Klub Bitkárov”, tak “Zodiac” je ďalší skvelý kúsok od majstra Finchera.
Zodiac
Excelentný thriller, nemohol vo Fincherových rukách dopadnúť inak ako absolútne fantasticky. Formálne perfekcionistické a herecky do poslednej postavy výborne zahrané (potešili zabudnutý John Getz alebo John Terry, otec Jacka z Lost). Zodiac je pravdepodobne najukecanejší film čo som videl. A jeden z najlepších filmov vôbec.
Planet Terror
Druhá polovička Tarantino / Rodriguez projektu Grindhouse, ktorá u nás nepochopiteľne začína práve druhou (Tarantinov Death Proof bude mať premiéru 4. októbra) je výborný splatter / Zombie / horror a tak trocha (trocha dosť) čierna komédia na spôsob poslednej tretiny režisérovej kultovky From Dusk Till Dawn. Zombíci, krv, drsné hlášky, nebezpečné ženy (obzvlásť Rose McGowan s guľometom namiesto nohy!) a výborné herecké výkony hlavne zabudnutých béčkových hercov formátu Jeffa Faheyho a Michaela Biehna!! Skvelá zábava! Pokiaľ máte silnejší žalúdok !!
Planet Terror - takto PRESNE si predstavujem DOBRU FILMOVU ZABAVU. Striekajuci hnis a krv, ak zaber na zenu - tak VZDY len na jej vystrih alebo zadok , milionkrat pouzite drsnacke hlasky, vela strielania, cierny humor, sex samozrejme a happy end len pre niekolkych hrdinov. Moralizmus a slabe zaludky bokom! Ak Vam robi problem pozerat sa na pulzujuce hnisave pluzgiere, tak na to radsej nechodte ... priznavam, pri daktorych scenach som sa radsej nedivala - ale to kvoli mojej hlboko zakorenenej averzii voci tymto ‘chybickam krasy’. INAK ODPORUCAM VYZNAVACOM BECKOVYCH ZOMBIE MOVIES!
Nuda, ktorá ma svoje hviezdne momenty (scéna s veštcom napríklad) ale zbytok je skôr prach. Plusom je herecké obsadenie, kde výrazne vadí Claire Danes, výprava je skvelá ale škoda tých “Hallmarkovských” trikov.
Prekvapivo slušný thriller s výbornými hereckými výkonmi (Costner snáď nikdy nebol lepší, o Hurtovi nie je pochýb a aj Demi Moore výnimočne neprekáža) a skvelým sountrackom.
Dialógy neskutočne vtipné (Doc Brown, Ruddova interpretácia Roberta De Nira.. a tony daľších), herecky výborné a celkovo príjemný film. Genialitu 40 rokov panica ale nedosahuje.
Prekvapivo slušný thriller s výbornými hereckými výkonmi (Costner snáď nikdy nebol lepší, o Hurtovi nie je pochýb a aj Demi Moore výnimočne neprekáža) a skvelým sountrackom.
jasne, suhlas, no Dance with Wolves bol asi vrchol
Teraz sa mi do cesty pletu same D-ckove az E-ckove “movies”, valalo sa mi to uz hodnu dobu na disku, tak bol cas to konecne pozriet alebo rovno vyhodit, po pozreti prvych par minut padlo zvacsa na tu druhu moznost a priestor sa vyklidil, a co to boli za s.ačky (?): Honor, Surf School….skoda slov :(
Ale zasa z ineho sudka: dalsie dielko oblubeneho Michaela Moora - SICKO - tradicny dokument poskladany z hodnovernych faktov zo zakulisia politicko-medicinskej moci a pribehov skutocnych ludi niekedy az na pokraji zivota a smrti…..ked si clovek uvedomi ze ani SK na tom nie je co sa tyka zdravotnictva najlepsie, nie je tazke uverit tomu ze sa to aj naozaj deje…..prajem vsetkym VELA ZDRAVIA
The Secret existovalo počas celej histórie ľudstva. Bolo objavené, potláčané, uschovávané, stratené a znovu objavené. Bolo ukradnuté, predané a kúpené za obrovské sumy peňazí. Teraz, prvýkrát v histórii, je ukázané počas 2 dychvyrážajúcich hodín.
Zopár obzvlášť výnimočných ľudí ho objavilo a stali sa najúspešnejšími ľuďmi, čo kedy dýchali na tejto planéte. Medzi nimi aj: Platón, Leonardo, Galileo, Napoleon, Hugo, Beethoven, Lincoln, Edison, Einstein a Carnegie.
Jeho fragmenty boli nájdené v literatúre, náboženstvách a filozofiách počas stáročí. Po prvý raz sa však dali dokopy a budú znamenať transformáciu v živote každého, kto si tento dokument pozrie.
Sú tu prezentované myšlienky mnohých významných učiteľov na poliach biznisu, ekonómie, medicíny, psychológie, histórie, teológie a vedy. Každý jeden z týchto učiteľov je chodiacim obrazom úspechu a toho, že The Secret skutočne funguje.
Ked som sa k tomuto titulu dostal, musim priznat, dovtedy som vobec netusil co to je a uz toboz nie to, ze Atkinson dakedy aj vystupoval na javisku. Toto nie je nemy Mr. Bean, ale rozpravajuci Atkinson v tzv. One Man Show
Ak som doteraz povazoval postavu Mr. Beana za vrchol, tak tento zaznam z Beanov scenok sa nekompromisne zaraduje na prve miesto v mojom rebricku komedie.
Asi najviac sa mi do pamati zaryli scenky ako “Elementary dating”, “Guys after the game” ci “With friends like these…”. A lutujem, ze pokracovanie asi neexistuje, kedze je to vyberovka.